Kindercoaching

Ieder mens is uniek en ieder mens heeft zijn eigen kwaliteiten. Als het even niet zo lekker gaat met een kind of jongere op school of thuis dan kan coaching ondersteuning bieden. Je kunt denken aan: slecht slapen, moeite met concentreren, een slecht zelfbeeld (o.a. belemmerende overtuigingen), faalangst, gepest worden, woedeaanvallen, ontevredenheid, bedplassen. Dit kan zich zowel sociaal –emotioneel als cognitief uiten.

Kindercoaching is een oplossingsgerichte, kortdurende en drempelloze vorm van begeleiding. Oplossingsgericht wil zeggen dat ik uit ga van de eigen kracht van het kind of de jongere. We gaan niet op zoek naar de oorzaak van het probleem, maar naar een oplossing, een vaardigheid. Weten waar je goed in bent, gebruik maken van je sterke kanten dat maakt een kind sterker, geeft zelfvertrouwen. Ik gebruik allerlei werkvormen en sluit aan bij de behoefte van het kind. Dit kan zijn d.m.v. tekenen, knutselen, een spel, rollenspel etc.

Kindercoaching is kortdurend, de duur hangt af van de hulpvraag van het kind.
Zijn of haar eigenwens daar werken we naar toe.

Ieder op zijn eigen unieke manier, net zolang tot het voor het kind goed voelt en vol zelfvertrouwen verder kan.

 

Handige links

Werkwijze

Tarieven

Kennismaken 

Contact

 
 
BinnensteBuiten
Fluweelstraat 7
7621TG Borne

Neem contact op >>

Over mij

Petra Relker

Kindercoach
"Mijn droom is mijn eigen praktijk BinnensteBuiten. Een praktijk waar dromen en wensen uitkomen, door je eigen innerlijke kracht te ontdekken en te gebruiken."
 
Meer over mij >>